Millaisilla työsuhde-eduilla sitoutat työntekijät firmaasi? Tarjoa porukalle muutoksen mahdollisuus ja sen myötä hyvää oloa ja jaksamista – saatat iloisesti yllättyä, miten muutos voi voimaannuttaa koko organisaation.

Kukapa ei haluaisi nauttia hyvästä olosta joka päivä. Hyvä olo, työssä jaksaminen ja virkeä arki myös työpäivän jälkeen ei useinkaan tapahdu itsestään. Vippaskonsteilla harva pääsee kestävään hyvään oloon. Liikunta veranmaku suussa voi sekin olla oire pakonomaisesta ylisuorittamisesta.

Muutos ja hyvä olo voidaan rakentaa paljon tehokkaammin lempeillä askelilla, tietää Axon Life Oy:n yrittäjä Pekka Sorsa.

– Lepo, liikunta, ravinto – siinä hyvän olon kantavat teemat, joihin meidänkin palvelumme keskittyvät. Kun motivaatio saadaan kohdilleen ja tekemiseen jatkuvuutta, päästään parempaan lopputulokseen kuin nälkäkuurilla ja äärimmäisellä rääkillä tai kielloilla.

Sorsa on vakuuttunut siitä, että ihminen pystyy muuttamaan elämäntapojaan terveellisemmiksi, kunhan hän tietää mitä pitää tehdä toisin ja miksi. ”Mitä” ja ”miksi” ovat avainkysymyksiä kohti pysyvää muutosta. Juuri näiden kysymysten äärellä Pekka Sorsa ohjaa asiakkaitaan kysyen ja kuunnellen.

– Muutosta ei lähdetä hakemaan muutoksen ilosta, vaan perustelluista syistä. Millainen on itse kunkin elämäntilanne, miten kuormittavaa tai kuormittamatonta päivittäinen työ on? Päätteen ääressä istuvan tietotyöläisen tilanne on erilainen kuin toistuvia raskaita työvaiheita tekevän ihmisen.

Hyvä olo ruokkii yhteisöllisyyttä

Lukuisia muutosvalmennuksia vetäneenä Sorsa tietää, että innokkaimmat liikkujat saa helposti mukaan, mutta elämäntaparemonttia eniten kaipaavia on lähestyttävä kuuntelevalla ja motivoivalla asenteella.

– Edetään askel kerrallaan ja pitkäjänteisesti. Tarvitaan yksinkertaisia ja selkeitä ohjeita syömiseen, liikuntaan ja palautumiseen. Tarvitaan joku, joka opettaa ja jonka kanssa voi iloita onnistumisista tai harmitella takapakkia.

Elämäntapamuutos ja hyvän olon tavoittelu Axon Lifen tapaan kuulostaakin vallan muulta kuin superihmisen suorittamispakolta.

– Jo pienillä muutoksilla on merkitystä. Jos ihminen tekee päivittäin viiden minuutin verran kehoa huoltavia harjoitteita, vuositasolla saadaan kokoon jo ihan mukava paketti.

Sorsan mukaan parhaita ja oikeasti mitattavia tuloksia yritysten kanssa saadaan, kun yhteistyötä tehdään vähintään puoli vuotta.

– Ihan viime vuosina parasta palautetta on ollut se, että asiakasyrityksissä ja organisaatioissa hyvinvointiin panostaminen on lisännyt yhteisöllisyyttä. Ihmiset ovat kokeneet työpaikan ilmapiirin parantuneen – porukan yhteinen hyvinvoinnin tavoite näkyy monenlaisissa työpaikan asioissa yhteen hiileen puhaltamisena.

Kannattava investointi

Työelämää on tehostettu, on laskettu läpimenoaikoja, hiottu prosesseja, investoitu koneisiin ja laitteisiin. Nyt on aika investoida ihmisiin ja huolehtia siitä, ettei pula osaavasta työvoimasta ole yrityksen kasvun este. Hyvinvoiva työntekijä on tuottava, työhönsä sitoutunut ja sairastaa vähemmän.

Asiakkailleen Axon Life on kokenut kumppani, joka pystyy arvioimaan tilannetta ja ihmisten vointia rakentavasti ja tavoitteellisesti.

– Meille on ollut iso vahvuus, että olemme saaneet asiakkaita erikokoisista yrityksistä ja eri toimialoilta. Pystymme tunnistamaan eri toimialoille tyypillisiä haasteita hyvin. Teemme mielellämme yhteistyötä myös asiakkaan työterveyshuollon kanssa. Tarvittaessa yhteistyökumppaneita hankintaan sen mukaan, millaisia tarpeita asiakasyrityksillä kulloinkin on.

Isot, pienet ja kimppaporukat

Axon Lifen asiakkaita ovat monenlaiset yritykset ja organisaatiot. Ideaali asiakasyritys työllistää yli kymmenen henkilöä. Pienempiäkin yrityksiä ja myös kuluttaja-asiakkaita palvellaan. Sorsa vinkkaa perustamaan kimpparyhmiä.

– Joensuun Tiedepuistossa ja sen läheisyydessä on mitä parhaimmat mahdollisuudet päivittäiselle liikunnalle ja kehonhuollolle vaikka työpäivän lomassa. Mikroyritykset voivat mainiosti koota kimpparyhmiä. Kuntosalin lisäksi Tiedepuistolta löytyy myös oivallinen venyttelytila, jota kannattaa ehdottomasti opetella hyödyntämään. Vinkkaus vaan minulle tarpeista, toiveista ja kimpparyhmistä, niin tulen opastamaan!

 

FAKTA: Axon Life Oy

  • Perustettu vuonna 2010
  • Tarjoaa yrityksille työhyvinvoinnin palveluita – mahdollisuuksia muutokseen, hyvinvointiin ja parempaan tuottavuuteen
  • Yritys- ja organisaatioasiakkaita ympäri Suomen
  • Palvelee myös kuluttaja-asiakkaita
  • Toimipiste Joensuun Tiedepuistossa
  • Vinkki pienille yrityksille – kootkaa kimpparyhmä ja hyödyntäkää yhdessä ohjatusti Tiedepuiston mainioita liikuntatiloja!
  • https://www.axonlife.fi/

 

Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen / Viestintä Ässä Oy