Muovisola Oy on kasvanut kovaa vauhtia kahden hengen perheyrityksestä 30 henkeä työllistäväksi yhteisöksi ja tavoitteena on kasvattaa Muovisolan perhettä edelleen. Business Joensuu on mukana tekemässä Muovisolan rekrytointiprosessista yhä sujuvamman ja selkeämmän. Rekrytointi ei ole aina helppo prosessi, mutta yhteistyön voimin nämä haasteet voidaan selättää!

Muovisola Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kontkasen vanhemmat jättivät vuonna 1993 navetassa työskentelyn syrjään ja siirtyivät yrittäjiksi muovialalle. Koska vanhemmat tekivät kaiken pitkään omiin voimin, haasteita riitti ja Kontkanen kuvaileekin yrityksen alkuaikoja todella kiireisiksi:

–  2-3 vuotta vanhemmat ajoivat tuotantoa silloin aikoinaan käytännössä kahdestaan kolmessa vuorossa. Muistan kyllä, että heidän makuuhuoneeseensa oli vedetty hälytykset, että toinen valvoisi aina. Käytännössä he nukkuivat vain joka toinen yö, ennen kuin sitten palkkasivat ensimmäisiä ulkopuolisia siihen mukaan.

Vaikka tarkoituksena oli vain saada äidille lisähommia karjanhoidon sijasta, lähti muovialan yritys kasvamaan hurjaa vauhtia. Eikä sille näy loppua. Kotipaikkakunnalla Polvijärvellä toimiva yritys kilpailee jo kansainvälisillä markkinoilla, jossa laatu ja tehokkuus merkitsevät paljon. Mikon vanhemmat ovat Muovisolan kasvun myötä jääneet ansaitulle eläkkeelle, mutta yrityksen kehitys jatkuu yhä vauhdikkaasti. Nyt Muovisola Oy on rekrytoimassa uusia perheenjäseniä, ja tässä prosessissa heitä auttaa Business Joensuu.

Konkreettisia ratkaisuja rekrytoinnin haasteisiin

Koska yrityksen jokapäiväisen toiminnan takana ovat työntekijät, on ensiarvoisen tärkeää, että rekrytointi onnistuu. Kiireisen yritysarjen keskellä rekrytointiin ei välttämättä pysty laittamaan niitä resursseja, mitä prosessi vaatisi. Mutta onneksi kaikkea painoa ei tarvitse kantaa omilla harteilla. Muovisolaa auttanut Business Joensuun yritysvalmentaja Timo Hartikainen avaa yritysten välistä yhteistyöprosessia:

–  Tavoite on löytää mahdollisimman hyvä ratkaisu erilaisiin tilanteisiin yhdessä yrittäjien kanssa. Meidän tehtävänä on neuvoa ja opastaa yrityksiä rekrytoimaan tehokkaammin ja me haluamme tuoda lisäarvoa prosessiin.

Arvokkaimmat opit löydetään, kun asioita käydään läpi eri näkökulmista. Business Joensuu tarjoaa kattavasti apua rekrytointiprosessin eri vaiheisiin, mutta parhaat keinot löydetään kuitenkin tarkastelemalla yrityksen omia tarpeita. Prosessista tehdään aina yrityksen näköinen tuomalla samalla rekrytointiin mukaan uusia hyödyllisiä keinoja.

Muovisolan ja Business Joensuun yhteistyö alkoi tilanteen analysoinnilla, mikä auttoi selkeyttämään tehtävänkuvaa. Timo Hartikainen ja Mikko Kontkanen kävivät yhdessä läpi yrityksen nykytilaa, sekä sitä missä halutaan olla tulevaisuudessa. Lisäksi puhuttiin paljon yrityksen työnantajamielikuvasta ja siitä, miltä Muovisola haluaa ulospäin näyttää. Yhteisiä konkreettisia ratkaisuja tehtiin tämän perusteella paljon.

Business Joensuu tarjosi Muovisolalle apua prosessin jokaisessa vaiheessa aina suunnittelusta toteutukseen. Aluksi aikataulut ja rekrytointiprosessin kulku lyötiin yhdessä suunnitteluvaiheessa lukkoon. Tämän jälkeen toteutettiin onnistuneesti työnhakijaviestintää eri kanavissa, jotta se oikea osaaja yritykseen löytyisi. Hartikainen oli myös mukana varmistamassa haastattelujen onnistumisen. Kaikki tämä toteutettiin pitäen mielessä yrityksen omat arvot

Business Joensuu on ollut Kontkasen mielestä yritykselle suuri apu rekrytointiprosessin toteuttamisessa. Koko kokonaisuudesta saatiin nopeasti sujuvampi. Mikko Kontkanen puhuu tyytyväisenä prosessin onnistumisesta:

– Emme olisi saaneet mitenkään vietyä prosessia läpi yhtä hyvin ilman apua. Tästä muodostui nyt kaiken kaikkiaan paljon selkeämpi kokonaisuus.

Tilannetta auttoi myös se, että tiiviin yhteydenpidon ansiosta Muovisola sai aina helposti vastauksia rekrytoinnin kannalta askarruttaviin kysymyksiin. Haasteet pystyttiin selättämään yhdessä!

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Mikko ajattelee, että yrittäjyys on ylä- ja alamäkeä ja joka päivä oppii jotain uutta. Myös Muovisolan kanssa on tullut monia haasteita vastaan, joista on selvitty Business Joensuun tuen lisäksi yhteen hiileen puhaltamisella ja suunnitelmallisuudella. Nyt Muovisola Oy on myös mukana parantamassa muovialan tunnettavuutta yhdessä kolmenkymmenen muun muovialan yrityksen ja Business Joensuun kanssa #hyvämuovi -kampanjassa.

Muovisola jatkaa eteenpäin määrätietoisesti luonnon keskellä Polvijärvellä. Työhyvinvointiin ja työssä viihtymiseen kiinnitetään yrityksessä paljon huomiota. Onhan se niin, että hyvin toimivan yrityksen takana ovat hyvät työntekijät!

 

“Kun työntekijät voivat hyvin, niin yleensä yrityskin voi hyvin.”

  • Muovisola Oy on vuonna 1993 perustettu perheyritys
  • Yritys toteuttaa palveluita muovin ruiskuvaluun liittyen sopimusvalmistajana.
  • Muovisola Oy työllistää noin 30 henkeä ja tekee kansainvälistä kauppaa
  • Yrityksen toimitusjohtaja on Mikko Kontkanen, joka aloitti täyspäiväisesti yrityksessä vuonna 2007
  • https://muovisola.fi/fi/

Tarinan mahdollisti Business Joensuu Oy:n Osaava Rekrytointi — Uudistuva työ -projekti. Projektia rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus sekä Business Joensuu Oy.


 

 

 

Kuva: Jarno Artika