Pohjois-Karjalassa testataan perinteisen yritysneuvonnan rinnalla uusia yksilö- ja pienryhmävalmennuksia. Kasvupalvelupilotissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalan kuntien paikalliset kehitysyhtiöt. Testivaiheeseen pääsee noin viisi yritystä jokaisesta pohjoiskarjalan alueen kunnasta, ja mukaan mahtuu vielä yrityksiä. Business Joensuun uudet kasvupalvelut ovat tarjolla koko maakunnan yrityksille.

Asiakashankintaa on tehty yhteistyössä paikallisten kehittämisyhtiöiden kanssa. Osallistuva yritys saa testijakson aikana pienryhmävalmennuksissa palvelun lisäksi vinkkejä sekä vertaistukea samanlaisessa kehitysvaiheessa olevilta yrityksiltä ja mahdollisuuden laajentaa verkostojaan. Osallistuvat yritykset pääsevät mukaan Business Joensuun normaalitoimintaan kuuluviin Joensuun seudulla toimiviin valmennusryhmiin.

– Business Joensuu tarjoaa testijaksoon mukaan osallistuville kasvuhakuisille yrityksille asiakaslähtöistä kasvu-, kansainvälistymis- ja digivalmennuksia sekä työnantaja- ja rekrytointivalmennusta. Lisäksi tarjoamme käynnistämisvaiheen valmennusta yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille ja aloittaville yrityksille. Yritystoiminnan alkuvaiheessa oleville start up -yrityksille tarjoamme myös kiihdyttämövalmennusta. Työkalupakkiimme kuuluvat myös kaksi kasvun tueksi tarkoitettua rahastoa, Start up -rahasto Joensuu ja North Karelia Growth Fund, kertoo palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuusta. – Kasvupalvelun testivaiheeseen on jo valittu hakemusten perusteella noin kymmenen yritystä yhteistyössä kehitysyhtiöiden kanssa. Mukaan toivotaan vielä muutamia yrityksiä eri kunnista. Testivaiheeseen pääsevät eri kokoiset ja minkä tahansa toimialan yritykset, kunhan on halua kasvaa tavalla tai toisella, jatkaa Tuomo Roivas.

Perinteisesti kehittämisyhtiöiden asiakkailleen tarjoama yritysneuvonta on yleensä lyhytkestoista. Maakunnallisen kasvupalvelupilotin avulla kerätään osallistuvilta yrityksiltä ja kehittämisyhtiöiltä kokemuksia siitä, miten Business Joensuun uudet yksilö- ja pienryhmävalmennuspalvelut soveltuvat erilaisille kasvuhaluisille yrityksille. Kokemukset palveluiden toteutuksesta, pienryhmissä toiminnasta ja tuloksista jaetaan kaikkien kehittämisyhtiöiden kesken.

Kasvupalvelupilotti toteutetaan ajalla 1.1. – 30.6.2022. Mukaan hakevien yritysten on täytettävä palvelukohtaiset valintakriteerit, sitouduttava osallistumaan pienryhmävalmennuksiin. Lisäksi yrityksen on maksettava EU-projektirahoittajien edellyttämä 100 – 400 euron yrityskohtainen omarahoitusosuus. Muista kokeiluun liittyvistä pienryhmävalmennusten toteutuskustannuksista vastaa Business Joensuu. Testivaiheeseen voi osallistua yrityksiä Keski-Karjalasta, Pielisen Karjalasta, Juuasta ja Lieksasta. Testivaiheen palvelut ovat Liperin ja Kontiolahden yritysten käytettävissä aikaisemmin tehdyn palvelusopimuksen puitteissa.

Lisätietoja:

Business Joensuu, palvelujohtaja Tuomo Roivas, puh. 0400 891 391, tuomo.roivas@businessjoensuu.fi

Business Joensuu, palvelujohtaja Janita Ylitalo, puh. 050 558 0214, janita.ylitalo@businessjoensuu.fi

Keski-Karjalan kehitysyhtiö Oy KETI, toimitusjohtaja Risto Hiltunen, puh. 050 303 1313, risto.hiltunen@keti.fi

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES, toimitusjohtaja Minna Heikkinen, puh. 050 599 4326, minna.heikkinen@pikes.fi

Juuan kunta, elinkeinosuunnittelija Antti Asikainen, puh. 050 322 7266, antti.asikainen@juuka.fi