Liperin ja Kontiolahden kunnat ovat tehneet uudet palvelusopimukset Business Joensuun kanssa. Jatkossa Business Joensuu tarjoaa liperiläisille ja kontiolahtelaisille kasvuhakuisille yrityksille pienryhmä- ja yksilövalmennuksia. Valmennukset korvaavat Business Joensuun toteuttamat Joensuun seudun yritysprojektit, joissa Liperi ja Kontiolahti ovat aikaisemmin olleet mukana. Liperin ja Kontiolahden yrityspalvelut tuottaa jatkossakin ensisijaisesti kunnan oma kehitysyhtiö: Liperissä Lipertek Oy ja Kontiolahdessa Kontionloikka Oy.

Uudet palvelusopimukset selkeyttävät Liperin ja Kontiolahden kuntien alueella tarjottavia yrityspalveluja sekä eri toimijoiden välisiä rooleja. Päävastuu yrityksille tarjottavien palveluiden tuottamisesta on kunnan omalla kehitysyhtiöllä, Liperissä Lipertek Oy:llä ja Kontiolahdessa Kontionloikka Oy:llä. Liperin ja Kontiolahden alueella Business Joensuu tarjoaa vain pienryhmä- ja yksilövalmennuksia kasvuhakuisille yrityksille. Kaikki muut palvelut yrityksille tuottaa kunnan kehitysyhtiö.

– Palvelusopimusten mukaisesti Business Joensuu tarjoaa Liperissä ja Kontiolahdessa toimiville kasvuhakuisille yrityksille kasvu-, kansainvälistymis- ja digivalmennuksia sekä työnantaja- ja rekrytointivalmennusta. Näiden lisäksi tarjoamme yritystoiminnan alkuvaiheessa oleville start up -yrityksille kiihdyttämövalmennusta. Työkalupakkiimme kuuluvat myös kaksi kasvun tueksi tarkoitettua rahastoa, Start up -rahasto Joensuu ja North Karelia Growth Fund, kertoo palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuusta.

Yritysten, joiden kotipaikka tai toiminta on Liperissä ja Kontiolahdessa, tulee jatkossakin ottaa ensisijaisesti yhteyttä oman kunnan kehitysyhtiöön. Uusien palvelusopimusten mukaisesti Business Joensuu tuottaa kasvuyrityksille suunnatut pienryhmä ja yksilövalmennukset yhteistyössä kehitysyhtiön kanssa.

Business Joensuun Liperin ja Kontiolahden kuntien väliset sopimukset ovat voimassa 31.12.2022 saakka. Sopimukset kattavat noin kolmasosan Business Joensuun palveluvalikoimasta.

Joensuun seudun muiden kuntien – Heinäveden, Ilomantsin, Joensuun, Outokummun ja Polvijärven – alueella toimivat yritykset ja yritystoimintaa käynnistävät henkilöt voivat edelleen saada kaikki yrityspalvelut suoraan Business Joensuulta.

Lisätietoja
Business Joensuu
palvelujohtaja
Tuomo Roivas
puh. 0400 891 391
tuomo.roivas@businessjoensuu.fi