Lappis vesipuistot ovat aikaisempina vuosina tulleet tutuksi mm. Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Rukalla. Idea Joensuun vesipuistolle lähti liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla: paikalliset toivoivat, että tällainen palvelu halutaan Joensuuhun!

– Olemme vuosien aikana toimineet yhteistyössä useiden paikkakuntien kanssa, ja vesipuistot on yleensä hyvin toivottu uusi aktiviteetti. Joensuun kohdalla yhteistyö ja yrittäjäystävällisyys on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa. Ilosaari on paikka, johon meillä on ilo tulla monestakin syystä, Harri Rautava Lappis vesipuistoilta iloitsee.

Joensuu ja Ilosaaren laguuni ovat täydellinen kohde vesipuistolle. Keskeinen sijainti yhdistettynä riittävään syvyyteen ja laguunin suojaan tarjoavat sellaiset puitteet, josta monessa paikkaa voi vain haaveilla. Keskeisen sijainnin vuoksi vesipuisto tulee palvelemaan myös laajasti Joensuun lähialueen asukkaita ja matkailijoita.

– Vesipuiston tulo lisää Joensuun vetovoimaa erityisesti lähialueen paikkakunnilta. Nyt kaupungista löytyy kaupat ja palvelut aikuisille, ja ILOA Ilosaaren vesipuistosta lapsille sekä lapsenmielisille, fiilistelee Harri Rautava Lappis vesipuistoilta.

Laguuni mahdollistaa vesipuiston suunnittelun ilman vesistön ja alueen tuomia rajoituksia, mikä tarkoittaa, että tarjolla on tasapainoilua, liukuja sekä hyppytasoja. Tuleva Joensuun vesipuisto tarjoaa hauskaa ja haastetta kaiken ikäisille vesipedoille!

Vesipuisto tullaan avaamaan kesän parhaaseen aikaan eli heinäkuun alussa. Lisätietoa vesipuistosta ja toiminnasta www.vesipuistot.fi.