Kolmetoista Joensuun seudun yritystä etsii yhdessä uusia osaajia Hyvä muovi! -ura- ja rekrytapahtumassa. Yritykset ovat ovat Piippo Oyj, Phillips Medisize Oy, Valukumpu Oy, Suomen Biathlon Oy, Thermo Fisher Scientific Oy, Exel Composites Oyj, Muottituote Group Oy, Premetec Production Oy, Bolt.Works Oy, Go-On Joensuu, Eezy Oyj, RTK-Henkilöstöpalvelu Oy ja HR-Mentor Oy.

Hyvä muovi! -ura- ja rekrytointitapahtuma järjestetään torstaina 14.10. klo 13 – 16 Joensuun Tiedepuistossa. Tapahtuman järjestävät Business Joensuu Oy, Riveria ammatillinen koulutus ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteydellä osoitteessa https://www.riveria.fi/live/.

Tapahtuman tuo esille muovialan työpaikkoja, työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia. Muoviala tarjoaa monipuolisia tehtäviä eri taustoista tuleville osaajille. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, työnhakijat, uranvaihtajat ja muovialan mahdollisuuksista kiinnostuneet.

Joensuun seudulla toimii yli 30 vahvaa muovialan yritystä, jotka työllistävät noin 1500 ihmistä. Uusia työpaikkoja muovialalle on syntynyt viime vuosina satoja. Muovipuolen osaajista on suuri pula, vaikka alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Teknologiateollisuus ry:n syyskuussa julkaistun osaajatarveselvityksen mukaan alalle tarvitaan seu-raavan kymmenen vuoden aikana 130 000 uutta osaajaa. Selvityksen mukaan tämä johtuu sekä uusien työntekijöiden tarpeesta, mutta myös suuresta eläkkeelle siirtyvien määrästä. Tämä uusien osaajien tarve näkyy myös Joensuun seudulla.

Lisätietoja:

Antti Mononen, antti.mononen@businessjoensuu.fi, puh. 0400 490 420
Piia Sallinen, piia.sallinen@businessjoensuu.fi, puh. 050 470 8755

Lisätietoja tapahtumasta täältä.