Kesla lanseeraa Z-nostureistaan uuden sukupolven 22-sarjan nosturit. Uusia Z-nostureita saa 12, 14 ja 17- tonnimetrin kokoluokissa. Suunnittelussa kantavia teemoja ovat olleet lujuus, nopeus, vakaus, ulottuvuus ja huoltoystävällisyys.

Uusi käyttöventtiili sähköohjattuihin nostureihin 

Uusien nosturien suunnittelussa on haluttu lisätä nopeutta ja käytettävyyttä. Yhtenä ratkaisuna tähän Kesla on valinnut  aiemman sähköventtiilin tilalle läpäisykyvyltään isomman venttiilin. Siirto- ja jatkeen sylinterille meneviä linjoja on  suurennettu, mikä näkyy nosturin suurempina liikenopeuksina ja ohjattavuuden parantumisena. 

– Olemme suunnitelleet markkinoiden tehokkaimman ja kestävimmän Z-nosturin, toteaa liiketoimintajohtaja Ari  Pirhonen.  

Venttiiliä ohjataan Keslan omalla, sähköisellä proC-ohjausjärjestelmällä, jota on saatavana useilla eri ohjainvaihtoehdoilla  aina minivivuista nelivipuiseen ja kaksipolkimiseen.  

Myös mekaaniseen ohjaukseen löytyy uudistetut venttiilit.

Jopa 30 cm lisää ulottumaa 

Uusien Z-nostureiden siirtopuomi on uusittu lähes täysin. Muutostarpeet aiheutuivat osin käytännön syistä: isommat linjat vaativat isomman tilan. Uusittuun rakenteeseen kuuluvat mm. jatkeen sylinterimuutos, koteloiden kokomuutokset ja  isommat tapitukset. Muutokset eivät ole juurikaan tuoneet lisäpainoa, vaikka samassa yhteydessä hyötyulottuvuutta on  saatu parhaillaan 30 cm lisää aiempaan verrattuna. 

Puomiston materiaalina Kesla käyttää aiempaan tapaan laadukkaita erikoislujia teräksiä. Nosturin puomit on käsitelty  nanokeraamisella KESLA proTECT -pintakäsittelyllä.

Huollettavuutta silmällä pitäen 

Keslalla nosturimalliston suunnittelussa on ollut jo kauan prioriteettinä hyvä huollettavuus. Uusissa nostureissa se näkyy  esimerkiksi painesuodattimien sijoittelussa. 

KESLA 22-sarjan Z-nostureissa on edeltävän 21-sarjan tavoin sisäpuoliset letkut, sekä nosto että siirtopuomissa.  Suojaus jatkuu aina kahmariin saakka.  

– Asiakkaamme ovat arvostaneet paitsi hyvin suojattua letkutusta, mutta myös letkujen helppoa vaihtoa, kertoo Pirhonen. 

Uudet nosturit ovat irtopalkkikoneita, joihin on saatavana erittäin tukeva 4,5 metriä leveä tukijalkavaihtoehto. Vaihtoehto on saanut hyvän vastaanoton markkinoilla. Suurin osa yli 12-tonnimetrin nostureista varustetaan tällä leveällä  tukijalkaratkaisulla. Tukijalkasylinterien iskunpituuksia on useita, kuten myös tukijalan kääntökulmia.  

Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä työskennellessäkään, sillä KESLA 22Z-sarjan puutavaranosturit on varusteltavissa perustasoisella Vision Standard -hytillä tai upeasti varustellulla Vision-hytillä tai tilavalla Vision XL -hytillä. Nosturiin on  saatavana avohallintalaite myös sähköisellä ohjauksella. Käyttöpaikalle nouseminen ja sieltä laskeutuminen on helppoa  ja ennen kaikkea turvallista uusien porrasratkaisujen ansiosta.

Lisätiedot 
Kesla Oyj | Auto- ja teollisuusnosturit
Liiketoimintajohtaja Ari Pirhonen puh. 040 5648 480

Lähde: Kesla Oyj:n mediatiedote 3.6.2021
Kuva: Kesla Oyj

Rakennetaan yhdessä Joensuun seudun elinkeinoelämän veto- ja pitovoimaa ja sen tunnettuutta! Julkaisemme businessjoensuu.fi:ssä myös yritysten positiivisia uutisia Joensuun seudulta. Lisää uutisia.