Karelia-ammattikorkeakoulu tulee uudeksi osakkaaksi Business Joensuuhun. Karelia-amk ja Business Joensuu tekevät aktiivista yhteistyötä Joensuun seudun ja koko maakunnan osaamisen ja yritystoiminnan edistämisessä. Osakkuudella tätä yhteistyötä syvennetään edelleen. Järjestelyn jälkeen kaikki maakunnan koulutus- ja tutkimusorganisaatiot ovat omistajina mukana Business Joensuussa.

Business Joensuu tuottaa palveluita yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen, uusien yritysten käynnistämiseen sekä investointien saamiseen Joensuun seudulle. Lisäksi yhtiö tarjoaa Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluita. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa yritysten menestystä kouluttamalla osaavia ammattilaisia sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa monipuolisissa kehitys- ja tutkimushankkeissa.

– Karelialla ja Business Joensuulla on yhteiset tavoitteet ja toisiaan täydentävät osaamiset. Yhteistyö on aktiivisen kumppanuutemme puitteissa ollut jo tähän saakka tiivistä monella osa-alueella kuten SPARK Joensuun opiskelijayrittäjyyden yhteisössä ja viimeisimpänä TEM-ekosysteemiohjelmassa, jossa kehitämme yhdessä mm. puurakentamisen ja fotoniikan osaamista ja liiketoimintaa. Nyt pistetään lisävaihdetta silmään, toteaa rehtori Petri Raivo Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Asiantuntijamme tekevät yhteistyötä päivittäin ja yhteinen osaamispakettimme on ainutlaatuinen. Ilman seudun koulutus- ja tutkimustoimijoita olisi haasteellista tukea yritysten kasvua ja kehittymistä. Karelia-amk on avainasemassa seudun yritysten onnistumisessa. Lisäksi yhteistyön lisääminen ja hartioiden leventäminen on jo itsessään arvokas tavoite koko maakunnan kannalta, lisää toimitusjohtaja Harri Palviainen Business Joensuusta.

Osakkuusjärjestelyssä Joensuun kaupunki myy osakkeitaan Karelia-ammattikorkeakoululle. Järjestelyn jälkeen Business Joensuu Oy:n omistajina ovat Joensuun kaupunki, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun yliopiston tukisäätiö, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Yhtiöllä on palvelusopimukset seitsemän kunnan kanssa, joiden alueella on 120.000 ihmistä ja 6500 yritystä. Yhtiön toimipisteet ovat Joensuussa, Heinävedellä, Ilomantsissa, Outokummussa ja Polvijärvellä. Lisäksi se tuottaa joitakin maakunnallisia palveluita sekä tekee aktiivista kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Lisätiedot:

Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu Oy, harri.palviainen@businessjoensuu.fi, puh. 0500 967 744

Petri Raivo, rehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu, petri.raivo@karelia.fi, puh. 050 310 9749