Siitä oivalluksesta, että perheyrityksen jatkaminen voisikin kannattaa, alkoi Minna Perttilahden ja Merita Kinnusen matka Itä-Suomen Siivouspalvelun yrittäjinä. He oppivat, kuinka tarjota ihmisille hyvä työpaikka ja miten kasvattaa yrityksen kokoa. Viimeisimpänä he havaitsivat kaiken muunkin olevan mahdollista ja niin he alkoivat laajentaa uudelle toimialalle.

Vuonna 2008 Minna Perttilahti viimeisteli tradenomin opintojaan Tampereella. “Opinnoissa oli liikaa yrittäjyydestä, en ikinä aio olla yrittäjä”, kirjoitti Perttilahti oppilaitoksen palautelomakkeeseen. Pian Perttilahti huomasi kuitenkin olevansa kasvavan perheyrityksen keulahahmona yhdessä siskonsa Merita Kinnusen kanssa Itä-Suomen Siivouspalvelussa. –

– Vietimme lapsuudessa paljon aikaa isän yrityksen takahuoneessa ja Jokelan takapihalla, jonka naapurissa toimitilat sijaitsivat. Välillä olimme isän mukana keikoilla tyhjentämässä roskiksia ja myöhemmin myös kesätöissä. En nähnyt yrittäjyyttä ja siihen liittyvää kiirettä ja epävarmuutta millään tavalla houkuttelevana enkä vaihtoehtona itselleni. Halusin palkkatöihin, kertoo Perttilahti.

– Opintojen jälkeen asuimme molemmat Tampereella. Siellä näimme asiat vähän eri kulmasta. Teimme töitä useissa eri firmoissa ja kohtasimme samanlaisia ongelmia mm. johtamisen kanssa. Yhtenä saunailtana sitten päätimme, että kokeilemme itse onko mahdollista tehdä asiat paremmin ja niinpä päätimme jatkaa isän yritystä, Perttilahti ja Kinnunen kertovat.

Isä Kyösti Kinnunen auttoi tyttäret liikkuvan junan kyytiin ja sitten mentiin. Alussa hakemista oli yrittäjien rooleissa ja työnjaossa. Joskus siskokset huomasivat tekevänsä samaa työtä tai olevansa liian kaukana mukavuusalueiltaan. Kun kummankin vahvuudet oli optimoitu parhaaseen mahdolliseen käyttöön, alkoi yritystoiminta ottaa kunnolla tuulta alleen ja se kasvoi osa-aikaisia työntekijöitä työllistävästä yrityksestä 18 kokoaikaisen henkilön työnantajaksi.

– Minä olen se höyryveturi, joka vie yritystä eteenpäin ja hoidan “ulkoministerin” hommia. Merita on puolestaan “sisäministeri”, organisaattori, jota ilman mm. varastossa vallitsisi kamala kaaos ja paperiasiat jäisi retuperälle, kuvailee Perttilahti.

– En voisi kuvitella olevani yksinyrittäjä. Meritasta en pääse muutenkaan eroon, on pakko tulla toimeen. Toki riitelemmekin, mutta sovimme kaikki asiat. Meillä molemmilla on kova, isältä peritty työmoraali ja voimme luottaa toisiimme, pohtii Perttilahti yhteistyön toimivuutta oman siskonsa kanssa.

– Lisäksi Merita on todella hyvä ihmistuntija. Merita hoitaa kaikki rekrytoinnit eikä erehdy ihmisistä. Vain kerran olemme joutuneet purkamaan työsopimuksen koeajalla, se oli uran vaikeimpia hetkiä, kertoo Perttilahti.

BusinessJoensuu_Yritystarinat_ItaSuomenSiivouspalvelu

Arvostus lähtee itsestä

Pätkätyöt, irtisanomiset ja lomautukset ovat monella alalla ja monessa yrityksessä arkea. Perttilahti ja Kinnunen kertovat työntekijöiden nopean vaihtuvuuden olevan normaalia siivousalalla. Itä-Suomen Siivouspalvelu on kuitenkin onnistunut toimimaan toisin. Heillä on pitkäaikaisia työntekijöitä, joiden työhyvinvoinnista he välittävät. Hyvät henkilöstöedut, keskusteleva ja avoin ilmapiiri sekä työntekijöiden vaikutusmahdollisuudet työn sisältöön ovat asioita, joihin Itä-Suomen Siivouspalvelussa panostetaan. Sekä tietenkin myös makeisiin kahvipöydän antimiin.

– Siivous nähdään välivaiheena, kouluttamattomien ihmisten työnä. Olemme kokeneet kaikenlaista kohtelua, esimerkiksi erään yrityksen johtaja heitti jalkojensa juureen lattialle purukumin, joka piti noukkia sieltä menemällä melkein syliin saakka, kertoo Kinnunen.

– Aliarvostus on nyt koronan myötä vähentynyt, kun ihmiset ovat nähneet puhtauden merkityksen. Tärkeintä kuitenkin on se, että itse arvostaa tekemäänsä työtä, kertovat yrittäjät.

Perttilahden ja Kinnusen mielestä johtaminen ilman alan käytännön kokemusta olisi vaikeaa. He tekevät itsekin käytännön työtä. Henkilöstörakenteessa panostetaan diversiteettiin, nuorilta saatuun viimeisimpään alan tietoon ja vanhempien käytännön kautta hankittuun vankkaan kokemukseen, jolloin kaikki oppivat kaikilta.

– Meidän työntekijät haluavat haasteita ja niitä haluamme heille tarjota. Kalmasiivoukset, homepölysiivoukset ja kaikkein pahimmat läävät ovat työtenkijöillemme mieleisiä, odotettuja haasteita, kertoo Kinnunen.

Unelmat toteen

Pitkäaikaisen käytännön kokemuksen kylkeen on Perttilahti hakenut alalta pätevyyttä useista koulutuksista, työpajoista ja valmennuksista. Työn ohessa hän on käynyt johtamisen erikoisammattitutkinnon, tuholaistorjujan pätevyyden, laitoshuoltajan tutkinnon ja viimeisimpänä Business Joensuun GROW -kasvuvalmennusohjelman.

– Valmennuksesta sain paljon uusia oivalluksia ja yksi niistä oli se, että voimme laajentaa toimintaamme muille aloille, me pystymme siihen, kertoo Perttilahti.

– Minulla oli pitkäaikainen unelma vuokramökistä. Puhuimme siitä Minnan kanssa ja saimme lisää kannustusta Business Joensuun Mervi Lemiseltä sekä tarkat laskelmat idean kannattavuudesta, kertoo Kinnunen.

Vaikka yrittäjät kertovat olevansa hyvin harkitsevaisia ja miettivänsä kaikki sijoitukset hyvin tarkkaan, toteutui mökkivuokrauksen aloittaminen nopealla aikataululla. Sopiva mökki löytyi luonnon rauhasta Rääkkylästä.

– Mökkivuokraukseen lähteminen oli iso, tärkeä asia. Uusi toimiala toi mukanaan uutta intoa. Tottakai se vaatii alkuun paljon työtä, mutta se ei edes tunnu työltä, kertoo päävastuussa mökistä oleva Kinnunen.

– Suunnitelmissamme on kasvattaa mökkivuokrausta pikkuhiljaa. Olemme yllättyneitä kuinka hyvin se lähti käyntiin todella pienillä panostuksilla. Alkuun laitoimme vain ilmoituksen yrityksemme Facebook-sivulle ja sitten Toriin. Mökki on ollut käytännössä koko ajan vuokralla, kertovat puskaradionkin voimaan luottavat naiset.

– Isälle ei varmaan olisi tullut mieleen lähteä mökkibisnekseen, mutta hänkin on nyt innoissaan mihin suuntaan olemme yritystä vieneet. Hän on ylpeä uusista ratkaisuista. Isä onkin nimitetty nyt mökkitalkkarin rooliin, missä hän viihtyy mainiosti.

 Oivalsimme, että yrittäjyydessä kaikki on mahdollista.

Itä-Suomen Siivouspalvelu

  • Perustaja Kyösti Kinnunen, nykyiset omistajat tyttäret Merita Kinnunen ja Minna Perttilahti.
  • Tarjoaa yritys- ja erikoissiivouksia
  • Laajeneminen mökkivuokraukseen 2020
  • Työllistää 18 henkilöä
  • Villa Piranniemi: Lue lisää (https://www.facebook.com/Villa-Piranniemi-118051370011572)
  • https://itasuomensiivouspalvelu.fi/

GROW-kasvuvalmennus:

Tarkoitettu yrityksen tavoitteellisesta kehittämisestä kiinnostuneille yrittäjille ja yritysten vastuuhenkilöille.

  • Tunnistetaan tärkeimmät kasvun tekijät ja laaditaan kasvusuunnitelma.
  • Tuloksena syntyy kirkas kokonaiskäsitys yrityksen nykytilasta ja kasvun mahdollisuuksista.
  • Sopisiko Kasvuvalmennus juuri sinulle? Lisätietoja ja testi: https://www.businessjoensuu.fi/kasvuvalmennus/tee-testi/
  • Kehityskumppanina Euroopan Unioni, Euroopan Aluekehitysrahasto EAKR ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto