Fiilis on ”wau!” kun astuu sisään Rantakylän Fysikaalisen Hoitolaitoksen tiloihin. Kiireettömyys tervehtii tulijaa. On valoisaa, avaraa ja modernia. Pisteenä iin päällä ovat ”aivan ihanat työntekijät”, huokaa hoitolaitoksen yrittäjä Sari Vänskä.

Rantakylän Fysikaalinen Hoitolaitos on perustettu vuonna 1984. Kun Rantakylän liikerakennus valmistui vuonna 1986, hoitolaitos oli yksi ensimmäisistä vuokralaisista. Tilat omistaa Joensuun kaupungin kiinteistöyhtiö Joensuun Yrityskiinteistöt.

– Yrityksen toimintaympäristössä tavattoman moni asia on vuosikymmenten aikana muuttunut. Pysyvää on ollut toimiva yhteistyö vuokranantajan kanssa. Tulipa eteen pienempiä tai isompia asioita – vaikka tilojen laajentamisen tarpeita – vuokraisäntä on ottanut ripeästi koppia asioista, Sari Vänskä kiittää.

Vaativaa kuntoutusta

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysio- ja toimintaterapiakuntoutujat ovat hoitolaitoksen suurin asiakasryhmä. Muita asiakasryhmiä ovat SiunSoten ja vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella tulevat kuntoutujat sekä itsemaksavat asiakkaat.

– Tuki- ja liikuntaelinsairauksien, ikääntymisen ja erilaisten neurologisten sairauksien tai vammojen aiheuttamat ongelmat ovat syitä hakeutua terapiaan. Terapia suunnitellaan ja toteutetaan aina yhteistyössä, asiakaslähtöisesti. Asiakkaita on lapsista senioreihin.

Hoitolaitoksen VoimaGalleria-kuntosalissa pyörii avoimia ohjattuja ryhmiä; kuntosalicircuit, kahvakuula-, VOITAS- sekä joogaryhmät.

Kasvu-uralla

Sari Vänskä tuli Rantakylän Fysikaaliseen Hoitolaitokseen alkujaan tuntityöntekijäksi. Halu syventää ammatillista osaamista sysäsi hänet yrittäjäksi.

– Työntekijänä en päässyt erikoistumiskoulutuksiin ja syventämään ammatillista osaamistani lasten neurologiselle puolelle. Siispä valitsin yrittäjyyden ja ostin yrityksestä osakkuuden vuonna 1997. Vuonna 2005 minusta tuli yrityksen ainut omistaja.

Jatkuva henkilöstön kouluttautuminen on Rantakylän Fysikaaliselle Hoitolaitokselle strateginen valinta; hoitolaitoksen terapeutit ovat moniosaajia. Yritys työllisti vuoden 2018 lopulla yhdeksän terapeuttia.

Palveluja yrittäjälle

Vuokraisäntäänsä tyytyväinen yrittäjä antaa hyvää palautetta myös Joensuun seudun tarjoamille muille yrittäjäpalveluille.

Plussaa Joensuussa on sekin, että täällä koulutetaan fysioterapeutteja

– Olen hyödyntänyt naisyrittäjälainaa ja saanut apua laatukäsikirjan luomisessa ja tuotteistamisessa. Viimeksi Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö oli avuksi, kun yhtiömuoto muutettiin kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi. Plussaa Joensuussa on sekin, että täällä koulutetaan fysioterapeutteja. Vaikka yritys on vahvasti keskittynyt omaan ydinjuttuunsa, teemme yhteistyötä myös muiden alan yritysten kanssa.

Joensuun Puronsuunkadulla Joensuun Yrityskiinteistöjen vuokralaisia on Sari Vänskän lisäksi parikymmentä. Kiinteistöyhtiön vuokralaiskaarti koostuu mikro- ja pk-yrityksistä kansainvälisiin suuryrityksiin. Vuokrattavaa yritystilaa on kaikkiaan noin 55 000 neliötä.