Matalan kynnyksen Forum Coworking palvelee isoja ja pieniä toimijoita sekä yrityksiä – Tiedepuistosta rakentuu digiajan vilkkain yhteisöllinen kohtaamispaikka jokaiselle.

Joensuun Tiedepuistoon on avautunut uuden ajan yhteisöllinen työtila, Forum Coworking. Aiemmin kahvilana palvellut Forum on muuntautunut yhteisölliseksi työtilaksi, josta löytyy monipuolisia työskentelytiloja sohvan sopukoineen ja rentoine oleilutiloineen. Yhteisöllinen työtila on ulotettu myös entiseen elokuvateatteri Apolloon. Samalla kahvila Forumin aukioloaika on pidentynyt ja tarjonta uudistunut moderniksi ja monipuoliseksi.

Joensuun Tiedepuisto on lähes 30 vuodessa laajentunut yli 130 yrityksen ja noin 1500 ihmisen kohtaamisten paikaksi. Nyt lukemattomien verkostojen hermokeskus avaa ovensa apposen avoimiksi ihan jokaiselle yhteisöllisyydestä voimaa hakevalle toimijalle – jopa ilman kuukausiveloitusta.

– Elämäntavasta on tullut mobiilia ja digiä. Itsensä työllistäjien, freelancereiden ja startuppien joukko yrittäjäkentässä on koko ajan kasvanut. Tässä ajassa työn tekeminen ei enää ole sidottu aikaan ja paikkaan. Yllättävistä, moniammatillisista ja -alaisista ihmisten kohtaamisista on tullut entistä tärkeämpää myös perinteisemmin toimiville ja suurillekin yrityksille, taustoittaa Business Joensuussa Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluista vastaava palvelujohtaja Anu Halonen.

Pieteetillä suunniteltu

Yhteisöllisten tilojen tarjoajan rooli sopii Tiedepuistolle paremmin kuin hyvin. Joensuun Tiedepuisto on keskellä kaupunkia, helposti saavutettavissa. Tiedepuistolla on kokemusperäinen tieto siitä, mitä tiloilta konkreettisesti vaaditaan. Forum Coworkingin tilasuunnittelussa yhteistyökumppanina on toiminut Sisustustoimisto Tuuman Anu Kankkunen.

– Ravintolayhteisö uudistuneine tarjoiluineen on Forumin sydän. Kokonaisuus on elävä ja salliva osa vilkasta Tiedepuistoa. Tarjolla on pehmeitä istuimia, palloistuimia, perinteisiä tuoliryhmiä ja myös suojattuja ja rauhallisia nurkkauksia. Voipa yhden työpöydän ääressä polkea kuntopyörääkin. Tilan äänieristetty puhelinkoppi tarjoaa yksityisyyttä. Kaiken kaikkiaan tilaa on jäsennelty liikkumiseen kannustaen, Anu Kankkunen kuvailee.

Forum Coworkingin kalustamisessa ja sisustamisessa myös ekologisuus on arvo.

– Jatkuva uuden ostaminen ei ole enää tätä päivää. Forum Coworkingissa on hyödynnetty paljon kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja. Lopputulos on yhtä aikaa tyylikäs ja kodikas.

Kolme eri kategoriaa

Joensuun Tiedepuisto on seudun suurin toimitilakeskittymä. Kiinteän toimitilan rinnalla joustavien ja edullisten työskentelytilojen kysyntä on kasvanut.
Forum Coworkingissa kysyntään vastataan porrastamalla tilat kolmeen eri kategoriaan. Edullisimmillaan yhteisöllinen työtila on käyttäjilleen täysin maksutonta. Tiloissa voi tällöin työskennellä arkisin kello 8-17.

Forum FLEX -sopimuksella työpäivää tiloissa voi jatkaa aina kello 20:een saakka. Kuukausihintaan (150 e/kk, alv 0) sisältyy tällöin myös työskentelyn mahdollisuus Apolloon laajennetuissa työtiloissa. Kahvit, teet ja hedelmät ovat tarjolla maksutta.

Kolmas ja laajin kategoria Forum PRO (250 e/kk, alv 0%) tarjoaa asiakkaalle samat kattavat edut, kuin perinteisenkin toimitilan vuokralaiselle.

– Loimme kolme palvelukategoriaa, jotta mahdollisimman moni löytää yhteisöllisestä työskentelytilasta juuri itselleen parhaan vaihtoehdon. Homman toimivuutta on helppo testata maksuttomalla vaihtoehdolla, Anu Halonen perustelee.

Tilat mahdollistajina

Anu Halonen uskoo coworking-työskentelyn suosion kasvuun. Työelämän muutoksessa yhteisöllisyys ja verkostoituminen nähdään selkeänä lisäarvona – jopa välttämättömänä. Parhaimmillaan yhteisöllisistä työtiloista voi saada sekä ammatillista tukea, kumppanuuksia ja asiakkaita ja työntekijöitä.

– Coworkingissa kyse ei ole vain tiloista. Tilat mahdollistavat asioita, yhteisöllisyys syntyy ihmisten välillä. Tilat on suunniteltu käyttäjien tarpeita ajatellen ja niitä ollaan valmiita myös muokkaamaan palautteiden mukaan.

Yhteisöllisyys nähdään Tiedepuistossa myös osana työhyvinvointia. Forum Coworkingissa järjestetään kerran kuussa myös AfterWork kello 15-17. Mitä mukavaa yhteisöllistä Forum Coworking tulevaisuudessa tarjoaa, on pitkälti kiinni taloksi asettuvista käyttäjistä itsestään.

Forum Coworkingin sisäänkäynti 4B-rakennuksen katutasosta Linnunlahdentieltä. Tarkemmat kuvaukset osoitteessa www.tiedepuisto.fi.

Forum Coworkingin avajaisia vietetään 8.11 klo 17.30. Yhteistyöstä ja verkostojen merkityksestä kertomassa ovat tuolloin Teemu Harinen Sportspot Oy:stä, yrittäjä ja Great Women -verkoston äiti Pia Kontturi ja Jiri Jormakka Kelluu Oy:stä.

Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki, ilmoittautumislinkki löytyy Forumin käyttäjien keskenäiseen verkostoitumiseen ja tiedottamiseen tarkoitetusta avoimesta Facebookin Coworking Forum -ryhmästä.

Lisätiedot:

Business Joensuu Oy
Anu Halonen
palvelujohtaja
050 566 0390
anu.halonen@businessjoensuu.fi

Business Joensuu Oy
Jenni Kuva
asiakaspalveluvastaava
050 347 1718
jenni.kuva@businessjoensuu.fi