Johtaminen on vuorovaikutusta, tietää Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen. Hänen puheessaan ei korostu ”minä” vaan ”me”. Johtajaa ei tarvita käskemään vaan johdattamaan, viisaus löytyy ihmisiä kuuntelemalla ja luottamalla.

Ensitöikseen henkilöstön ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa keskusteluihin panostanut Harri Palviainen on vakuuttunut siitä, että Joensuun seudulla muutoksen aika on mitä otollisin.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten ilmeisen suurella innolla alueen kehittämiseen ja mahdollisuuksiin uskotaan. Selväksi on käynyt sekin, että odotukset uudelta organisaatiolta ja minulta johtajana ovat kovat. Niin asian pitää ollakin – pitkälle menevää muutosta olemme tekemässä.

Elementit kohdillaan

Palviaisen mielestä Pohjois-Karjalassa hyvän elementit ovat kohdillaan.

– Metsäbiotaloutta, fotoniikkaa, kaivannaisteollisuutta, teknologiaa – lista on pitkä, muttei vielä valmis. Esimerkiksi elintarvikkeisiin liittyvissä asioissa vaikuttaa olevan paljonkin uusia mahdollisuuksia. Osaamiskärkien kehittämisessä aivan ehdoton vahvuus on alueen koulutus- ja tutkimustarjonta.

Pitkälle menevää muutosta olemme tekemässä

Palviainen uskoo vahvasti siihen, että toimialat ylittävällä osaamisella voidaan luoda uutta hyvää.

– Vaikkapa Arbonaut on loistava esimerkki siitä, mitä it-softan ja metsäosaamisen yhdistämisellä voidaankaan saavuttaa.

Sopivasti nöyryyttä

Joensuun Rantakylässä nuoruutensa asunut mies tunnistaa itsessään karjalaisuutta. Se tarkoittaa hänelle ortodoksisuutta, maanläheisyyttä ja ihmislähtöisyyttä.

Pestinsä alkumetreillä Palviainen ehti visiittiin myös Valamikselle, jonka menestystarina teki häneen suuren vaikutuksen. Vierailun aikana pohdittiin muun muassa sitä, miksi kansainvälisiä menestystarinoita tulee Pohjois-Karjalasta sittenkin kovin harvakseltaan. Ollaanko täällä vaatimattomia, puuttuuko rohkeutta?

– Olen urani aikana viilettänyt kansainvälisissä svääreissä ja huomannut, että maanläheiset perusarvot ja tietynlainen nöyryys ovat maailmallakin oikeasti hyviä asioita, pohtii Palviainen, jolle nöyryys tarkoittaa itsetuntoista halua kuunnella, oppia ja kehittyä.

Palviainen tunnustaa olevansa evoluutiouskovainen. Asiat kehittyvät ja muuttuvat kaiken aikaa olipa sitten kyseessä luonto tai yritysmaailma.

– Einsteinin ajatusta siteeraamalla kyse on siitä, että suurimmat ja vahvimmat eivät lopulta pärjää parhaiten, vaan ne, jotka kehittyvät, muuttuvat ja mukautuvat.

Ihmisten johtaja

Luottamus, avoimuus, erilaisen ihmisten voima, kuunteleminen, tavoitteellisuus, systemaattisuus. Siinä Harri Palviaisen keskeisiä johtamisen teemoja.

– Ihmiset ovat fiksuja. Kun strategia ja tavoitteet ovat tiedossa, ihmiset kyllä hoitavat hommansa. Johtajana olen johdattaja. Kannatan kovasti sitä ajatusta, että johtaja on henkilö, jota ihmiset seuraavat ilman, että heidän on pakko tehdä niin.

Miehen lempiaiheita on myös oppiminen. Business Joensuulle hän lupaa antaa kaiken osaamisensa ja kokemuksensa, mutta yhtä lailla hän aikoo oppia paljon itse.

– Että saa olla mukana erilaisissa jutuissa, kuten nyt Joensuussa luomassa uutta, on minulle yksi tapa kehittää itseäni. Monenlaista olen urani aikana tehnyt, mutten ihan juuri tällaista. Minua motivoi tavattomasti tehdä laaja-alaisia ja pitkäjänteisiä asioita, joilla voidaan vaikuttaa yritysten toimintaedellytyksiin, tähän alueeseen ja ihmisiin.

Pelimies!

Heti nimitysuutisoinnin jälkeen Harri Palviaista luonnehdittiin muutosjohtajaksi. Harva miestä Joensuun seudulla tunsi entuudestaan, muutosjohtajan – ellei peräti saneeraajan – mainetta vahvisti lukuisten työpaikkojen työhistoria. Totuus on kuitenkin vähän toisenlainen. Pisimmän yhtenäisen työuran Palviainen teki Comptelissa, noin yhdeksän vuotta. Joensuuhun hän siirtyi kiinteistöautomaatiofirma Produalista, jossa sielläkin vierähti 3,5 vuotta. CV:ssä firmoja on monia, onhan Palviainen tehnyt koko ajan töitä opiskeluvuosistaan lähtien.

– Ensimmäinen työ oli koulupoikana jakaa aamun Hesareita ennen koulun alkamista. Ollessani neljännellä luokalla sain oman tietokoneen. Innostuksen seurauksena kehitin ensimmäisen oman tietokonepelin 16-vuotiaana. Ihan kansainväliseen levitykseen se meni. Commodoret ja Amigat olivat kova juttu, kun digitalisaation ensiaskeleita otin.

Positiivista duurirokkia

Harri Palviaisen koko elämä ei ole vain bisnestä. Kun on aika rentoutua, mies kirmaa juoksulenkille tai kuntosalille. Kun on aika nauttia ja fiilistellä, hän lähtee konserttiin.

– Live-konsertit ovat se juttu, tyylilajina positiivinen duurirokki. Bon Jovi, ZZ Top, Imagine Dragons, paluun tehnyt rockabilly-bändi Stray Cats…

Musiikillinen lista on pitkä, konserttimatkat vievät monta kertaa myös ulkomaille. Selvää sekin, että myös Joensuun Ilosaarirock on miehelle tuttu festari.

– Aivan uskomattoman hieno tapahtumakaupunki Joensuu onkin. Vuosittain täällä käy noin miljoona tapahtumavierasta.