Työkaverit Tuula Sahlman, Janne Hiltunen ja Joonas Mäki-Kokkila päättivät jättää palkkatyön ja perustaa yhdessä kiinteistönvälitysyrityksen, jonka tarkoituksena on uudistaa rohkeasti sitä, mitä alalla on totuttu näkemään.

Tuula, Janne ja Joonas ovat tuttuja ja kokeneita naamoja Joensuun alueella – jokainen on laillistettu kiinteistönvälittäjä, ja yhteensä heillä on 26 vuoden kokemus alasta.

– Kaikki lähti varovaisesta kysymyksestä, sattuisiko kollegoita kiinnostamaan hyppy tuntemattomaan. Lapsesta asti olen tiennyt, että jossain vaiheessa ryhdyn yrittäjäksi. Nyt siihen tuli hyvä sauma, kun kaikki palikat ja tarvittava osaaminen oli kasassa. Vain kaverit puuttuivat, yrityksen markkinoinnista vastaava Joonas muistelee.

Janne ja Tuula ovat puhuneet jo useamman vuoden ajan yhteisen yrityksen perustamisesta. He työskentelivät samassa yrityksessä ja heidän lapsensa olivat peruskoulussa samalla luokalla. Tiet kuitenkin erkanivat moneksi vuodeksi, kunnes ne taas yhdistyivät vuosi sitten OP-Kodilla.

– Ollaanhan sitä pitkään mietitty, että kiinteistönvälitystä voisi tehdä uudella tavalla. Mutta erityisesti Joonaksen kaltaisen osaajan myötä tämä ajatus nousi uusiin sfääreihin, hehkuttaa Joensuussa monille tuttu konkarivälittäjä Tuula.

Vuonna 2017 välittäjän uransa aloittanut Joonas palveli ensin useamman vuoden asiakkaita Lieksassa OP-Kodin vastaavana kiinteistönvälittäjänä. Siellä hän perehtyi syvemmin asunto-, drone-, sekä 3D-kuvaukseen ja opetteli laitteiston käytön perusteista lähtien.

– Lieksassa asiakkaat tykkäsivät tämän kaltaisesta markkinointipalvelusta hirmu paljon. Kuukausittain joku asiakas kysyikin, miksi en tekisi tätä yrittäjänä, kertoo Joonas.

Joensuun Kotimaisema tuottaa kaikista kohteistaan ammattimaiset 3D-mallinnukset, videomateriaalit ja ilmakuvamateriaalit. Näin halutaan tarjota asiakkaille parhainta mahdollista markkinointipalvelua, mitä ala tällä hetkellä tuntee.

– Virtuaaliset ratkaisut tuo helpotusta varsinkin heille, jotka muuttavat toiselta paikkakunnalta. Ei tarvitse rampata koko päivää näytöstä toiseen ja miettiä samalla, mitä muksut syövät. Perheet voivat etukäteen rauhassa päättää potentiaaliset kohteet, joita haluavat päästä katsomaan paikan päälle, Tuula kuvailee.

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUT:
Joonas Mäki-Kokkila
Yrittäjä, Markkinointipäällikkö
puh. 040 220 6469
joonas@joensuunkotimaisema.fi

Teksti: Joensuun Kotimaisema

Rakennetaan yhdessä Joensuun seudun elinkeinoelämän veto- ja pitovoimaa ja sen tunnettuutta! Julkaisemme businessjoensuu.fi:ssä myös yritysten positiivisia uutisia Joensuun seudulta. Lisää uutisia.