Mediatiedote 27.8.2020

Uudistunut Yrityskuiskaajat-kampanja järjestetään tänä syksynä kolmessa osassa. Viikolla 36 käynnistyvän kampanjan tavoitteena on auttaa mutkattomasti ja maksuttomasti paikallisia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa. Yrityskuiskaajat kuuntelevat yrityksiä esimerkiksi kehittämiseen, henkilöstöasioihin, toimintaympäristöön, yrittäjän jaksamiseen, koulutusasioihin tai yrityskauppojen suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

– Nyt, jos koskaan tarvitaan jälleen yrityskuiskaajien apua niin maailmanlaajuisen koronaepidemian aiheuttamista taloudellisista syistä kuin kohtaamastamme työttömyydestä johtuen. Tarvitaan työpaikkoja, tarvitaan ihmisille toimeentuloa ja tarvitaan työllistäjiä, pohti Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kampanjan lanseeraustilaisuuden yhteydessä.

Joensuu haluaa olla yrittäjäystävällinen kaupunki ja tukea yritystensä elinvoimaisuutta. Viime syksynä 2019 yrityskuiskaajat vierailivat yli neljässäsadassa yrityksessä ja keräsivät 466 palvelupyyntöä tai palautetta. Tänä vuonna yrityskuiskauksessa mukana olevien organisaatioiden edustajista muodostetut kuiskaajaparit valikoituvat mahdollisuuksien mukaan yrityksien ennakkotarpeiden perusteella. Tapaamiset pyritään pitämään rentoina, mutta ytimekkäinä ja asiapitoisina; yrittäjien tarpeita kuunnellen.

Yrityksiin päin ollaan kampanjan aikana yhteydessä tekstiviestillä ja puhelimitse, mutta yrittäjät voivat itsekin ottaa yhteyttä yrityskuiskaajiin osoitteessa https://www.businessjoensuu.fi/yrityskuiskaajat/. Tänä vuonna pääpaino on yritysten kontaktoinnissa ja tapaamiset voidaan toteuttaa etänä. Mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan yrityskuiskaajat voivat vierailla myös yrityksissä paikan päällä.

Yrityskuiskaamassa mukana:

Luotsi Joensuu, Business Joensuu, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Joensuun Yrittäjät ry, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Riveria sekä ProAgria Itä-Suomi & Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset.

Yrityskuiskauksen aikataulu:

Vko 36 Eno, Uimaharju, Pyhäselkä, Reijola, Tuupovaara, Kovero, Kiihtelysvaara ja Heinävaara

Vko 40 Joensuun ruutukaava-alue ja teollisuusalue

Vko 45 muu Joensuu

Lisätietoja kampanjasta antavat:

Marjatta Rummukainen – valmennuspäällikkö, Luotsi Joensuu 050 478 0795 marjatta.rummukainen@joensuu.fi

Satu-Minna Piiroinen – yritysasiantuntija, Business Joensuu 0 400 287787 satu-minna.piiiroinen@businessjoensuu.fi