Joensuun kaupunki tukee alueen yrityksiä ja joensuulaisten työllistymistä poikkeusaikana: loppuvuonna 2020 haettavissa jopa 4200 - 4900 euron palkkio työpaikasta joensuulaiselle! Työttömien työllistämiseen suunnattu työllistämisen kuntalisä saa Joensuussa määräajaksi rinnalleen Kuntalisä 2Plussan. 2Plus -palkkiota voi hakea työnantaja, joka palkkaa joensuulaisen työntekijän. Palkattavan ei tarvitse olla työtön.

”Joensuu päätti tukea alueen elinvoimaisuutta miljoonalla eurolla vuonna 2020. Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Palkkiolla halutaan tukea yrityselämää koronan haasteista selviytymisessä ja kannustaan kaikkia joensuulaisia aktiiviseen työnhakuun”, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Toukokuussa jatkuvassa haussa oleva työttömien joensuulaisten työllistämiseen suunnattu työllistämisen kuntalisä tuplattiin 700 euroon kuukaudessa vuoden 2020 loppuun asti. Työllistämisen kuntalisää voi hakea, kun palkkaa työttömän joensuulaisen vähintään neljän viikon työsuhteeseen.

Nyt haettavaksi tulee myös Kuntalisä 2Plus, jota voi hakea, kun tarjoaa työpaikan joensuulaiselle henkilölle vähintään puolen vuoden työsuhteeseen. Kuntalisä 2Plus ei siis edellytä palkattavan henkilön työttömyyttä. Kuntalisä 2Plus on haettavissa määräaikana 10.8.- 30.11.2020, mutta vähintään puolen vuoden työsuhde voi sijoittua aikavälille 3.8.2020 – 31.5.2021.

Joensuun yrittäjien puheenjohtaja Antti Vikman Nolwenture Oy:sta kannustaa yrittäjiä hyödyntämään työllistämispalveluja. ”Meillä on hyviä kokemuksia Joensuun kuntalisästä. Yrityksillä tai varsinkaan yksin yrittäjillä, jotka ovat palkkaamassa ensimmäistä työntekijää, ei usein ole mahdollisuutta palkata henkilöä opettelemaan asioita, vaan hänen pitäisi olla tuottava lähes heti. Uuden työntekijän osaamisen kehittämisessä kuntalisä ja palkkatuki ovat loistavia työkaluja. Uusi työtekijä mahdollistaa työpanoksellaan tilauskannan kasvattamiseen, mikä on keskeistä pysyvän työpaikan muodostumisessa.”

Sekä Kuntalisä 2Plussan että työllistämisen kuntalisän hakeminen tapahtuu sähköisesti Business Joensuun nettisivujen kautta. Sekä työnhakijat että työnantajat saavat helpoiten lisätietoa palkkioista ja niiden hakemisesta Luotsin yritysagenteilta. Lue lisää www.businessjoensuu.fi/kuntalisa

Kuntalisää voi hakea myös aloittava yrittäjä. Aloittava yrittäjä saa hakuohjeet- ja lomakkeet täältä: tyollisyysyksikko@joensuu.fi

Lisätiedot:
Tuomo Roivas, palvelujohtaja: 0400 891 391 tuomo.roivas@businessjoensuu.fi
Sari Riikonen, työllisyyskoordinaattori: 050 310 9635 sari.riikonen@joensuu.fi