Joensuu tukee työttömän työllistävää yritystä 700 eurolla kuukaudessa jopa kahdeksan kuukauden ajan – kuntalisäpalkkio tuplataan koronatilanteessa Joensuun kaupunki kaksinkertaistaa työllistämisen kuntalisäpalkkion 350 eurosta 700 euroon kuukaudessa. Yritys tai muukin työnantaja voi saada palkkiota 1- 8 kk ajan, kun työllistää työttömän työnhakijan. Tuki on tarjolla myös kausitöihin tai esimerkiksi kodeissa olevia tehtäviä varten työllistettäessä. Korotus on voimassa määräajan 1.4.- 31.12.2020. Korotus koskee sekä uusia että jo myönnettyjä kuntalisäpäätöksiä. Enimmillään palkkio voi olla jopa 5600 euroa.

Palkkiolla Joensuu haluaa koronatilanteessa kannustaa ja tukea yrityksiä, jotka voivat tarjota työpaikkoja joensuulaisille. Palkkion voi saada myös esimerkiksi yhdistys tai yksityishenkilö. Myös työnhakijoille tämä on lisäkeino työpaikan etsintään.

Kuntalisä voidaan myöntää palkkiona työnantajalle, joka työllistää joensuulaisen työttömän. Työtön voi olla kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas (ml. Luotsi ja Topakka). Asiakkuus on mahdollista aloittaa milloin tahansa eikä asiakkuuden kestolla ole merkitystä. Jos työtön ei ole kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas hänen täytyy olla yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö tai alle 29 -vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 6 kk tai yli 29 -vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 9 kk. Työajan tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa ja työn keston vähintään neljä ja enintään 35 viikkoa. Tarkemmat ehdot löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kannustamme kysymään lisätietoja ja hyödyntämään palkkiomahdollisuutta. Neuvontaa saa kaupungin työllisyyspalvelujen Luotsista, joka on auki sekä etänä että lähipalveluna.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Janna Puumalainen p. 050 511 5028

Työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen p. 050 310 9635

https://luotsijoensuu.fi/kuntalisa_palkkio_tyollistamisesta

https://www.joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa