Tiedote
1.7.2021

 

Joensuun kaupunki ja Business Joensuu ovat kehittäneet yhdessä uudenlaisen mallin, jolla tuetaan koronapandemiasta kärsinyttä luovaa alaa ja tapahtuma-alaa. Uudenlaisena kokeiluna otetaan käyttöön luovan liiketoiminnan seteli, jolla tuetaan uusien palveluiden käyttöönottoa, uusia liiketoimintakokeiluja ja liiketoimintaan tähtäävää palvelutuotantoa.

Luovan liiketoiminnan setelin on tarkoitus täydentää aiempia koronatukia.

– Kriteerit erilaisien koronatukien hakemiseen eivät aiemmin täyttyneet kaikkien toimijoiden kohdalla. Luovan liiketoiminnan setelistä on pyritty tekemään matalan kynnyksen tukimuoto, jota on aiempaa helpompi hakea, palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuulta kertoo.

Luovan liiketoiminnan seteliä voivat hakea joensuulaiset luovan alan ja tapahtuma-alan toimijat, joilla on y-tunnus. Myönnettävä tukisumma on 1 000 euroa ja tukea myönnetään yhteensä 25 yritykselle. Hakuaika on 1.–31.7.2021. Päätökset tukien myöntämisestä tehdään elokuussa.

Luovan liiketoiminnan seteliä haetaan Business Joensuun kautta. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät osoitteesta https://www.businessjoensuu.fi/luova-exit/

Luovan liiketoiminnan seteli on osa laajempaa kokonaisuutta, jolla Joensuun kaupunki tukee koronapandemian paikallisista ja valtakunnallisista rajoituksista kärsinyttä luovaa-alaa ja tapahtuma-alaa. Kaikki tukitoimet on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/luovan-alan-exit

Lisätiedot:

Business Joensuu (luovan liiketoiminnan seteli)
palvelujohtaja Tuomo Roivas (pe 2.7. saakka)
p. 0400 891 391
tuomo.roivas@businessjoensuu.fi

Joensuun kaupunki (kaupungin tukitoimet luovalle alalle)
vs. kulttuurijohtaja Leena Hoppania
p. 050 302 0563
leena.hoppania@joensuu.fi