Metsä- ja fotoniikka-alan ammattilaistapahtuma Forest&Photonics houkutteli ennätysmäärän yleisöä - paikalla alan huippuasiantuntijat.

Forest&Photonics 2018 -tapahtuma keräsi yhteen yli 120 Suomen metsä-, kone- ja fotoniikka-alan kärkitoimijaa sekä kansainvälistä asiantuntijaa. Tämän vuoden aiheina olivat dronet ja lidar-teknologiat, jotka ovat merkittävässä asemassa mm. robotiikan sekä automaation kehityksessä.

Esimerkiksi fotoniikkaan pohjaavan Lidar-teknologian merkitys metsäsektorilla on kasvava ja teknologiaa hyödynnetään laajasti mm. metsäpalojen hallinnassa ja metsien inventoinnissa. Lisäksi erilaiset mittaus- ja näyttöratkaisut yleistyvät, esimerkiksi HUD-näyttöjen hyödyntäminen metsäkoneissa.

Nyt neljättä kertaa järjestetty Forest&Photonics 2018 saavutti ennätysyleisön. Tilaisuuteen osallistuivat yli 120 metsä- ja fotoniikka-alan asiantuntijaa niin Suomesta kuin ulkomailta. Tapahtuman loistavat ja teemojen syväluotaavat esitykset sekä keskustelut osoittivat kuinka paljon metsä- ja fotoniikka-ala tarvitsevat toisiaan. Kerätyn palautteen perusteella 100 % tapahtumaan osallistuneista suositteleekin tapahtumaa muille asiantuntijoille.

Forest&Photonics on tärkeä alusta asiantuntijasisällön jakamiseen mutta myös uusien verkostojen luomisessa, ja peräti 95 % osallistujista löysi tilaisuuden aikana uuden potentiaalisen yhteistyökumppanin. Ensi vuodelta odotetaan jo paljon, sillä jopa 92 % aikoo osallistua seuraavaan Forest&Photonics 2019 tapahtumaan, joka järjestetään Kolilla 7. – 8.10.2019.

Forest&Photonics on osa Joensuun Kaupungin kasvusopimusta ja se toteutetaan yhteistyössä Joensuun Tiedepuiston sekä Photonics Finland:n kanssa.