Joensuussa järjestetään 14.2.2019 Barentsin alueen verkostoitumistapahtuma. Tapahtuman pääpuhujina ovat suomalaisyritysten idänkauppaa edistävän East Officen hallituksen puheenjohtaja, entinen pääministeri Esko Aho ja sekä Barentsin alueen nuorisoneuvoston puheenjohtaja Tim Andersson. Northern Potential in the Barents Region – tapahtumaan odotetaan yli sataa kansainvälistä vierasta.

Yhtenä teemana tapahtumassa nostetaan esille nuorten tulevaisuus Barentsin alueella. “Luonnonvaroiltaan rikkaan Barentsin alueen pitäminen vihreänä ja kestävänä on nuorille tärkeä asia. Kaupungistumisesta pitäisi keskustella yhteiskunnassa enemmän. Pitääkö kaikkien asua isoissa kaupungeissa?”, kysyy Tim Andersson.

“Tämä tapahtuma Joensuussa avaa meille tilaisuuden verkostoitumiseen ja keskusteluun meille yhteisistä teemoista. Jäsenemme ovat tutustumassa Pohjois-Karjalaan nyt ensimmäistä kertaa”, iloitsee Tim Andersson.

Pohjois-Karjala on kuulunut Barentsin alueneuvostoon virallisena jäsenenä vuodesta 2016 lähtien.

Päivän aikana kuullaan myös pohjoiskarjalainen gini-menestystarina sekä Euregio-Karelian maakuntayhteistyön tuloksia. Ohjelman juontajina toimivat Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen ja Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Tiina Mikkonen. Perjantaina 15.2.2019 osallistujat tutustuvat Pohjois-Karjalan kärkiyrityksiin. Vierailujen teemoina ovat metalli- ja muoviteollisuus, elinikäinen oppiminen ja matkailu.

Pohjois-Karjalan kauppakamari järjestää Northern Potential in the Barents Region –tapahtuman yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Joensuun kaupungin kanssa. Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälisyysviikko järjestetään yhtä aikaa ja Joensuussa vierailevat kv-opettajat ovat tapahtumassa mukana. Tapahtuma kuuluu Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoittamaan B2B Business to Barents -hankkeeseen.

Tapahtuman ohjelma on liitteenä (muutokset mahdollisia, huom. Esko Ahon ja Arttu Taposen puheenvuorot vaihtavat paikkaa keskenään). Tapahtuma on täyttymässä hyvää vauhtia, joten ilmoittautumisia pyydetään tekemään nopeasti osoitteessa: bit.ly/NPBR-registration.

Lisätiedot:
Janita Ylitalo
Projektipäällikkö, Pohjois-Karjalan Kauppakamari
+358 50 558 0214
https://pohjoiskarjalankauppakamari.fi/en/b2b-business-to-barents-project/

Preliminary program – Northern Potential in the Barents Region networking event