Business Joensuu aloitti toimintansa vuoden 2019 alussa. Tärkeänä yhtiön palvelualueena on uusien yritysten synnyttäminen, niiden käynnistyksen ja kasvun tukeminen sekä kansainvälistymistä ja vientimyyntiä tukevat palvelut. Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluita kasvua ja kansainvälistymistä vauhdittaviin sijoituksiin. Yksikön johtajaksi on nimitetty Kari Melanen (KTM, s. 1975). Hän raportoi toimitusjohtaja Harri Palviaiselle ja on yhtiön johtoryhmässä.

Kari siirtyy uuteen tehtäväänsä bioteknologiatuotteita maailmanlaajuisesti toimittavasta Medix Biochemica Oy:stä, jossa hän on toiminut vuodesta 2010 vientipäällikön ja tehtaanpäällikön tehtävissä. Hän on vastannut yhtiön myyntiverkostosta Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa, asiakkuuksista Saksassa ja Itä-Euroopassa, kansainvälisestä OEM-yhteistyöstä sekä johtanut yhtiön Joensuun tehdasta. Aiemmin Melanen on johtanut ABB Servicen tytäryhtiössä Efora Oy:ssä (nyk. StoraEnso) palveluliiketoimintayksikköä ja vastannut uuden liiketoiminnan käynnistämisestä start-up -päällikkönä. Sitä ennen Kari toimi valmistuspäällikkönä Perlos Oyj:ssä. Melanen on valmistunut 2018 kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen Yliopiston International Business and Sales Management -ohjelmasta ja teki lopputyönsä myyntikanavien johtamisesta Intian ja Brasilian markkinoilla. Kari on valmistunut 2007 myös kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi Karelia Ammattikorkeakoulusta.

”On erittäin motivoivaa tuoda oma panokseni Joensuun seudun yritysten kansainvälistymiseen, uusien yrittäjien tukemiseen ja start-up yritysten kasvuun. Tehtäväkenttä on monipuolinen ja toimintaympäristö todella mielenkiintoinen. On palkitsevaa päästä työskentelemään asiakkaiden kanssa ja rakentamaan uuden yhtiön palveluita yhdessä Business Joensuun ammattilaisten kanssa”, toteaa Kari Melanen.

”Karin kansainvälinen asiakas- ja jakelukanavakokemus yhdistettynä hänen dynaamiseen ja eteenpäin suuntautuvaan toimintaotteeseen on vahva paketti. Liiketoimintaosaamista tukee teollisen tuotannon operatiivinen johtamiskokemus – siinä näkee koko ketjun maailmalla myynnistä ja asiakastarpeiden tunnistamisesta niihin vastaamiseen tehtaassa. Tavoitteellisena ja ihmislähtöisenä johtajana hän sopii erinomaisesti Business Joensuun tiimiin”, kommentoi Business Joensuu toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Kari Melanen aloittaa Business Joensuussa 1.9.2019.

Lisätiedot:
Business Joensuu Oy, Harri Palviainen, toimitusjohtaja
+358 500 967 744
harri.palviainen@businessjoensuu.fi