Business Joensuu aloitti toimintansa vuoden 2019 alussa. Tärkeänä yhtiön palvelualueena on uusien yritysten synnyttäminen, niiden käynnistyksen ja kasvun tukeminen sekä kansainvälistymistä ja vientimyyntiä tukevat palvelut. Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluita kasvuyhtiöiden pääomasijoituksiin. Tästä palvelualueesta kokonaisuutena vastaavan yksikön palvelujohtajaksi on nimitetty Janita Ylitalo (s. 1973). Hän raportoi toimitusjohtaja Harri Palviaiselle ja on yhtiön johtoryhmässä.

Ylitalo tuli Business Joensuuhun syyskuussa 2019 ja hän on vastannut yhtiön GoGlobal -kansainvälistymispalvelusta sekä toiminut kansainvälisen liiketoiminnan, markkinoinnin ja myynnin asiantuntijana. Janitalla on vahva kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta ja hän on toiminut 15 vuotta markkinoinnin ja myynnin tehtävissä kansainvälisillä markkinoilla toimivissa Exel Composites Oyj:ssä, Blancco Oy:ssä ja Sensire Oy:ssä. Janita on työskennellyt myös Karelia-ammattikorkeakoulussa Lähi-Idän vientimarkkinoiden ja kansainvälisen osaamisen asiantuntijana sekä kouluttajana International Business -ohjelmassa. Janita on kirjoittanut ylioppilaaksi Kuusamon lukiosta ja valmistunut liiketalouden tradenomiksi Karelia-ammattikorkeakoulusta. Hän suorittaa parhaillaan ylempää AMK-tutkintoa johtamisesta ja liiketoiminnasta.

”Business Joensuun käynnistys on edennyt vauhdilla ja on ollut palkitsevaa olla siinä mukana. Palvelujohtajan tehtävässä toimiminen tuo uusia mahdollisuuksia seudun yritysten tukemiseen. Meillä on huipputiimi ja vahvaa osaamista yritysten kansainvälistymiseen, uusien yrittäjien tukemiseen ja startup -yritysten kasvuun. On mukavaa viedä toimintaa yhdessä BJOE -tiimin ja asiakkaiden kanssa eteenpäin”, toteaa Janita Ylitalo.

”Janitan tausta kansainvälisestä liiketoiminnasta antaa erinomaiset lähtökohdat tehtävään. Hän on kokenut vientiliiketoiminnan ja kansainvälisen kasvun eri vaiheita PK -yrityksissä ja pörssiyhtiössä. Hänellä on asiakaslähtöinen työtapa sekä laajat yhteistyöverkostot koulutus- ja tutkimustoimijoihin. On erinomaista, että talon sisältä löytyy halukkuutta ja potentiaalia uusin tehtäviin”, kommentoi Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Janita Ylitalo aloittaa Palvelujohtajan tehtävässä 1.8.2020.

 

Lisätietoja

Harri Palviainen
toimitusjohtaja, Business Joensuu
harri.palviainen@businessjoensuu.fi
+358 500 967 744