Edes koronavirus ei ole hyydyttänyt Joensuun seudun yritysten kasvun ja kehittämisen haluja – valmennus vietiin verkkoon, uudet ryhmät starttaavat jälleen huhtikuussa

”Kasvuyrityksenä olimme menneet rajusti eteenpäin. Oli täsmälleen oikea hetki ryhtyä tarkastelemaan yhtiön tilannetta ja jäsentää toimintaa eri näkökulmista. Tarvitsimme ulkoista sparrausta”, kiteyttää Bittiguru Oy:n toimitusjohtaja Ari Hakulinen. Hakulisen ajatukset jakaa moni kasvuyritysvalmennukseen mukaan lähteneistä yrittäjistä. Vaikka markkinatilanne on juuri nyt monelle iso kysymysmerkki, liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen kehittäminen on viisainta varautumista tulevaisuuteen.

Business Joensuu käynnisti valmentavaan otteeseen pohjautuvan kasvuvalmennuspalvelun viime vuoden syyskuussa. Joensuun seudun yrityksille – koosta, toimialasta tai iästä riippumatta – suunnattuun valmennukseen on tähän mennessä osallistunut jo noin 70 henkilöä yhteensä noin 50 yrityksestä.

– Kasvuvalmennuspalvelu luotiin seudun yritysten todellisiin tarpeisiin. Meillä on paljon kasvuhaluisia ja -kykyisiä yrityksiä, joilla on tarvetta päivittää suunnitelmiaan, saada sparrausta ja myös konkreettisia uusia työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen, Business Joensuun yritysvalmentaja Mervi Leminen analysoi.

Valmennuksen konkreettisuus on asia, jota myös Bittigurujen toimitusjohtaja Ari Hakulinen arvostaa. IT-palveluja tuottavan yhtiön kasvuvauhti on viime vuodet ollut ripeää ja myös syklistä 5-30 prosentin vuosivauhdilla. Kasvuvalmennusjakso toi tekemiseen suunnitelmallisuutta ja hallintaa.

– Henkilökohtaisessa valmennuksessa hyödynsimme erilaisia suunnittelumalleja, löysimme niiden avulla meille soveltuvia ratkaisuja. Esimerkiksi henkilöstön toimintamalleihin ja osin myös toimenkuviin tuli valmennuksen kautta aika isojakin muutoksia. Kaiken kaikkiaan valmennus oli meille todella tarpeellinen prosessi rauhoittua tarkastelemaan tulevaisuutta eri näkökulmista.

Yritysten tilanne vaihtelee

Mervi Lemisen mukaan juuri nyt esimerkiksi matkailu- ja ravitsemusalalla yritysten tilanne on äärimmäisen vaikea. Osalle taas hiljentynyt kysyntä on mahdollistanut entistäkin intensiivisemmän paneutumisen kehittämiseen. Nopeasti luotujen etäyhteyksien ansiosta kasvuvalmennuksia on voitu jatkaa sekä ryhmissä että henkilökohtaisesti koronapandemiasta huolimatta.

– Joensuun seudulla on paljon kasvavia yrityksiä, joille pandemian vaikutukset ovat näkyneet hyvin vähän – joillekin tilanne on tuonut myös paljon lisää töitä.

Kriisi on mahdollisuus

– Ihan normaalissakin tilanteessa yrittäjä jää usein kovin yksin ratkomaan asioita. Kokemukset ja tulokset kasvuvalmennuspalveluistamme vakuuttavat, että asioita kannattaa pohtia yhdessä, samanhenkisten ihmisten ja kokeneiden valmentajien kanssa. Ne yritykset, jotka vaikeinakin aikoina pystyvät katsomaan akuuttia kriisiä pidemmälle ja käyttävät ajan uuden kehittämiseen, ovat parhaassa iskussa tilanteen jälleen normalisoituessa.

Lisätietoja ja kasvuvalmennuksen hakulomake löytyy osoitteesta www.businessjoensuu.fi/kasvuvalmennus/. Haku kasvuvalmennukseen on jatkuvaa. 10 viikkoa kestävään valmennukseen osallistuminen maksaa 140 euroa/henkilö. Kasvuvalmennuksen rahoittajakumppaneita ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ja Business Joensuu.

Lisätiedot:

Business Joensuu Oy

Mervi Leminen

yritysvalmentaja

0400 196 688

mervi.leminen@businessjoensuu.fi