Suomen arvostetuin brändi ja Vuoden turvallisuusyritys 2018. Suomen merkittävin keksintö vuodelta 1907. Suomalaisille Abloy on turvallisuuden synonyymi, vientimarkkinoilla huipputeknologian merkki. Älykkään lukituksen edelläkävijä digitalisoi turvallisuuden ja hyödyntää myös joensuulaisten koululaisten käyttäjäkokemuksia.

– Joensuun kaupunki oli aloitteellinen ja aktiivinen, pääsimme varhaisessa vaiheessa mukaan Nepenmäen uuden koulun suunnitteluun. Liikkeelle lähdettiin toiminnallisuudesta ja tilojen käytön maksimoinnista, Abloy Oy:n avainasiakaspäällikkö Arttu Jussila taustoittaa.

Turvallista ja toimivaa

Ensimmäiset oppilaansa Nepenmäen uusi peruskoulu sai syksyllä 2018. Koulu on mitoitettu 600–700 oppilaalle, opetushenkilökuntaa starttivaiheessa on noin 70.

– Tänä päivänä kouluissa on monenlaista elektroniikkaa tietokoneista ja tableteista lähtien. Vastaavasti tilat ovat avoimia ja muuntuvia. Opetuksessa käytettäviä välineitä säilytetään lukittavissa ja liikuteltavissa kalustekaapeissa. Niihin, kuten myös kiinteistön muihin lukkoihin valittiin sama joustavuutta tarjoava Abloyn CLIQ -teknologia. Kokonaisratkaisun toimivuutta on pilotoitu koulun kanssa, käyttäjiltä on saatu nopeasti arvokasta tietoa käyttökokemuksista, Jussila havainnollistaa.

Kohderyhmänä kaikki!

Nepenmäen koulu on monella tavalla koko kaupunginosan sydän. Esi- ja perusopetuksen lisäksi koulussa on kirjasto, palloiluhalli sekä oppilashuollon tilat. Koululaisten lisäksi tiloja käyttävät muun muassa liikunta- ja nuorisotoimi, kansalaisopisto sekä konservatorio. Koulu palvelee myös lasten iltapäiväkerhoja.

– Tilojen käyttäjäryhmä on huomattavan laaja, joten lukitusturvallisuudella ja kulkemisen sujuvuudella on iso merkitys.

Turvallisuutta on sekin, että Nepenmäen koulun painikkeet ja vetimet ovat pöpöttömiä; kouluun valittiin antimikrobinen heloitus. ABLOY ACTIVE tuhoaa 99 prosenttia haitallisista mikrobeista – ei mikään pikkujuttu laajaa käyttäjäkuntaa ja takuuvarmoja flunssakausia ajatellen.

Digisti turvallista

Viime vuoden lopulla Abloy lanseerasi digitaalisen ABLOY PULSE -lukitus- ja kulunhallintajärjestelmän asumisen kohteita silmällä pitäen. Digitaalisen ja kyberturvallisen järjestelmän ensimmäinen käyttökohde maailmassa oli opiskelija-asuntoyhtiö Joensuun Ellin vuokratalo.

Osana kansainvälistä konsernia Joensuu on näköalapaikka maailmalle

PULSE-ratkaisun lukituselementit ovat joensuulaisten insinöörien käsialaa. Digitaalinen järjestelmä puolestaan on vahva näyttö ASSA ABLOY -konsernin osaamisyhteistyöstä. PULSE on laajin konsernin kanssa yhteistyössä suunniteltu ja toteutettu kehitysprojekti.

– Abloy on kansainvälinen yhtiö, jonka liikevaihdosta noin 60 prosenttia tulee viennistä. Osana kansainvälistä konsernia Joensuu on näköalapaikka maailmalle. Vuosia on takana jo 111, mutta me puhumme uudesta Abloysta – yrityksestä, joka on kehittämässä kulkemista helpottavia järjestelmiä älykkäästi, turvallisesti, digitaalisesti, kustannustehokkaasti ja ekologisesti, lupaa Abloyn markkinointipäällikkö Johanna Varis, Suomen arvostetuimman brändin vaalija.