Sijoitu

Toimitilat

Kun tarvitset tonttia tai toimitiloja yrityksellesi, Josek auttaa sinua löytämään ne. Yritys tarjoaa myös laajan, paikallisen kontaktiverkostonsa käyttöösi täysin veloituksetta. Ota yhteyttä markkinointipäällikkö Anne Mujuseen, 0500 285 906, anne.mujunen@josek.fi.

Voit hankkia yrityksellesi korkeatasoiset toimitilat myös Joensuun Tiedepuistolta, hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palvelujen ääreltä. Tarvitsetpa pieniä tai suuria, pysyviä tai väliaikaisia tiloja, Joensuun Tiedepuistosta löydät aina sopivat tilaratkaisut niin yhden hengen kuin sadan työntekijänkin yritykselle. Perinteisten toimistotilojen lisäksi tarjolla on myös uniikkeja erikoisuuksia kuten korkeatasoiset toimistohuoneistot omalla parvekkeella ja järvinäköalalla. Kuluttajapalveluita tarjoaville yrityksille on saatavilla katutason toimitiloja omalla sisäänkäynnillä.

Vuokrattavien toimitilojen lisäksi Tiedepuistolla on monipuolinen kokoustilojen valikoima, josta löytyy vaihtoehtoja suurista seminaarisaleista aina pieniin olohuonemaisiin kokoushuoneisiin ja moderneihin videoneuvottelutiloihin. Tutustu vapaisiin toimitiloihimme tai ota yhteyttä anna-maija.kivi@tiedepuisto.fi

Lisäksi Joensuuhun on rakentumassa uusi, älykäs yrityspuisto Green Park. Se sijaitsee logistisesti ihanteellisesti valmiiden satama- ja rautatieyhteyksien vieressä. Green Park tarjoaa kaikkia osapuolia hyödyttäviä yritysten ekosysteemejä, jollainen on jo rakentunut esimerkiksi metsäkonevalmistaja John Deere Forestry Oy:n ympärille.


Tuet

Voit saada yrityksesi investointeihin ja kehittämiseen monenlaisia avustuksia ja tukia Joensuun seudulla. Tukia tarjoavat mm. ELY-keskus, Tekes ja Finnvera. Kysy lisää Josekilta! Yhteyshenkilönä on hankepäällikkö Antti Mononen, 0400 490 420, antti.mononen@josek.fi.


Palvelut ja vapaa-aika

Joensuussa on hyvä asua ja yrittää. Kaupunki on sitoutunut kehittämään toimintaansa niin, että se olisi entistäkin yritysystävällisempi kaupunki. Yrittäjä saa maksutonta ja monipuolista apua yhden luukun periaatteella JOSEKin kautta. Koulut ja päiväkodit sijaitsevat asuinalueiden lähellä, ja koulua voi käydä myös englanniksi tai venäjäksi. Eloisa kaupunkikeskus tarjoaa työpaikkoja perheenjäsenille.

Urheilu- ja liikuntaseuroja löytyy A:sta Y:hyn, ja liikuntapaikkoja laduista skeittiparkkiin. Taidetta ja kulttuuria voi harrastaa esimerkiksi Joensuun konservatoriolla ja kansalaisopistolla. Laadukkaita terveyspalveluja tarjoaa muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote.

Joensuu tunnetaan upeasta luonnostaan. Joensuussa neljä vuodenaikaa sekä metsät ja vesistöt tarjoavat ainutlaatuiset puitteet nauttia ulkona olemisesta ja harrastamisesta. Täällä voi lenkkeillä ja hiihtää maisemissa, joissa silmä lepää. Joensuu on ihanteellinen asuinpaikka myös metsästyksen ja kalastuksen harrastajille.


Työvoima

Joensuun väestö on kasvanut tasaista 1,7 prosentin vuosivauhtia, ja 30 prosenttia väestöstä on alle 24-vuotiaita. Kaupunki houkuttelee joka vuosi tuhansia nuoria muuttajia korkeatasoisiin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoihin. Nuorten ihmisten eloisa kaupunki muodostaa oivan koulutettujen ihmisten työmarkkinan ja hedelmällisen ympäristön startup-henkisille yrittäjille. Kasvava ulkomailta saapuneiden opiskelijoiden ja asiantuntijoiden määrä tekee kaupungista hyvin kansainvälisen.

Joensuuhun asettuva yritys tai tuotekehitysyksikkö pääsee suoraan osaksi verkostoa, jossa yhdistyvät korkean tason tieteellinen ja teollinen asiantuntemus, edulliset toimisto-, tutkimus- ja tuotekehitysympäristöt sekä erinomaiset logistiikkayhteydet.


Alueen vetovoimatekijät

Joensuussa tutkimuslaitokset, liiketoiminnan kehitysorganisaatiot, startupit ja suuryritykset työskentelevät ainutlaatuisen avoimessa verkostossa, joka toivottaa uudet tulokkaat lämpimästi tervetulleeksi. Esimerkiksi ilmastonmuutosta sekä energianlähteiden ja ruoan raaka-aineiden riittävyyttä ratkotaan biotalouden ja fotoniikan keinoin.

Joensuun kaupunki on sitoutunut sadan miljoonan euron investointeihin kaupungin kehittämiseksi lähivuosina. Esimerkiksi perinteinen metsäteollisuus on harpannut eteenpäin hyödyntämällä kemian, biologian, fotoniikan ja muiden tieteenalojen erikoisosaamista. Tärkeä osa Joensuun investointiohjelmaa on vihreän kasvun periaatteisiin perustuva uudenlainen kaupunkikehittämisen suunnitelma: kokonaisuudessaan jopa miljardin euron arvoinen Symmetrinen kaupunki. Joensuun keskustaa laajennetaan hyödyntämällä joen molemmat puolet uusia elinkeinoja, kauppaa ja rannoille rakennettavia asuntoja varten.

Sijoitu-aihealueen blogikirjoitukset