Yrittäjäystävällinen kasvukeskus

Joensuu on vetovoimainen ja kehittyvä kasvukeskus, johon tulee muuttovoittoa vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2016 kaupunki sai 367 uutta joensuulaista. Joensuu on myös yliopistokaupunki, jossa joka kolmas asukas on alle 30-vuotias. Joensuussa rakennetaan jatkuvasti uutta, ja visiona onkin tehdä kaupungista symmetrisempi. Symmetrinen kaupunki -suunnitelmaan kuuluu lisätä rakennuskantaa, työpaikkoja ja palveluita Pielisjoen itäpuolelle, jolloin Joensuu levittäytyy tasaisesti Pielisjoen molemmin puolin.

Joensuussa on hyvät puitteet yrittämiselle. Kaupunki on ottanut yrittäjäystävällisyyden toimintansa pohjaksi, ja se on jo tänä päivänä monen oman alansa huipun sekä suurien perheyritysten kotipaikka. Joensuussa tutkimuslaitokset, liiketoiminnan kehitysorganisaatiot, startupit ja suuryritykset työskentelevät ainutlaatuisen avoimessa verkostossa, joka toivottaa uudet tulokkaat lämpimästi tervetulleeksi.

Joensuun lentoaseman kautta matkusti 122 543 ihmistä vuoden 2016 aikana, ja kaupungista löytyvät myös junayhteydet ja syväsatama. Venäjän rajan läheisyys tietää hyvää alihankinnalle ja viennille, ja monet venäläismatkailijat tulevat Joensuuhun ja Joensuun kautta myös muualle Suomeen. Kaupungista löytyykin osaamista auttaa Venäjä-asioissa. Joensuussa on myös sitoutuneita ja osaavia työntekijöitä, jotka haluavat tehdä työnsä hyvin ja kehittävät usein osaamistaan työn ohessa opiskellen. Työsuhteet ovatkin usein pitkiä.

Joensuu on myös mainio paikka asua. Neljä vuodenaikaa sekä metsät ja vesistöt tarjoavat ainutlaatuiset puitteet nauttia ulkona olemisesta ja harrastamisesta. Kaupungin sisällä liikkuminen on helppoa ja kaikki on lähellä. Lisäksi Joensuusta löytyy monipuoliset peruspalvelut. Opetusta ja päivähoitoa on tarjolla suomen kielen lisäksi englanniksi ja venäjäksi. Mikä parasta, pohjoiskarjalaiset ovat tunnetusti luonteeltaan iloisia, vieraanvaraisia – ja sopivasti luovia hulluja!

Tutustu toimialoihin